türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi

türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Nedir? türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Ne demektir? türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Yazılı İçerikler Bulundu? türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Aradığınız İçeriklerle İlgili türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Kunuları Bulundu. Lütfen Göz Atınız .

türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi

Türk bayrağının çizimi aşağıda hususlara uyularak yapılmanızı rica ederiz.

1- Görselde ki "A" uzunluğu yani ayın dış çemberi merkezinin, uçkurluklara uzaklığı genişliğin, yarısı kadar yani %50 si olması gerekmektedir.
2- Görselde ki "B" uzunluğu yani ayın dış çemberinin çapı yine genişliğin, yarısı kadar olmalıdır.
3- Görselde ki "C" uzaklığı yani ayın iç ve dış çemberinin merkezleri arasındaki uzaklık, genişliğin 0,0625 katı kadar olmalıdır.
4- Görselde ki "D" uzunluğu yani ayın iç çemberinin çapı genişliğin 0.4 katı olmalıdır.
5- Görselde ki "E" uzaklığı yani yıldız çemberinin ve ayın iç çemberinin uçkurluk yönüne ekseni kestiği noktaya kadar giden uzunluk, genişliğin 1/3 kadar olmalıdır.
6- Görselde gördüğünüz yıldızı çerçeveleyen çemberin çapı ise, yine genişliğin 1/4 kadar olmalıdır.
7- En alttaki "L" uzunluğu ise bayrağın boyunu (uzunluğunu) gösterir ve genişliğin 1,5 katı olması gerekir.

Belirttiğimiz bu maddeler, Türk Anayasasının birinci kısmında yer alan "Genel Esaslar" bölümünün ?Bayrağın Şekli kanunda? belirtilmiştir.
Kanun da genel ifade ile; "beyaz ay yıldızlı al bayrak ifadesi" kullanılmış, ve ardından ayrıntıları beyan edilmiştir. Yapılan yanlışlıklar, renk uyumsuzluğu ve biçim bozukluğu durumlarında ceza uygulanmaktadır.

 
 
Türk bayrağının ay yıldız çizimi ile ilgili bir çok yerde açıklaması ve açılımı görmek mümkün yalnız şimdi Türk bayrağının ay yıldız çizimi ile ilgili daha pratik ve daha kolay yapılması için bilgi sahibi olacaksınız.Türk bayrağı'nın ay yıldız çizimi yapmak için öncelikle yapcağımız bayrağın ebadını bilmemiz gerek örnek olarak 600x900 bir Türk bayrağın ay ve yıldızının açılımını yapmakla başlıyalım elimizdeki bayrağın ebatları bizim için önem teşkil etmektedir.Çizimine geçmeden önce Türk bayrağı ile ilgili bazı bilgiler vermemiz gereklidir. Ay bayrağın yarısıdır yani 600x900 cm bir bayrağın ayı 3 mt dir.bayrağın fitil kısmı ölçü olarak alcaz ve 600x900 bir bayrağın fitil kısmı 600 cm dir ayı bayrak üzerine konulmak üzere fitil kısmı yani 600 cm 4/1 alacağız ve bu da 150 cm denk gelmektedir, ayın fitilden uzaklığı 600x900 bir bayrakta 150 cm ölçü alınarak konulur ve soldan sağdan ortalanır.Bu bilgilerden sonra pratik çizimi yapmak için büyük ip ve küçük ip olmak üzere iki ayrı ölçü elimeze alcaz bu ölçüleri meydana getirmek için Türk bayrağının eni ölçü olarak alacazğız 600/4 =150 bu büyük ipin ölçüsü küçük ip için ise 600/5=120 bu ölçüleri elde ettikten sonra üçüncü işlem için büyük ve küçük ip için ara mesafesini bulmamız gerekli bunun içinde yine enden faydalanacağız, o da Türk bayrağının eni 600/18=33 cm dek gelmektedir. Büyük ipin başlangıç noktasını işaretlediğimizde bir daire çizdiğimizde küçük ip için büyük ipin başlangıç noktasından ara mesafesi için 33 cm bir boşluk verilerek küçük ip ile bir daire çizmeye kalktığımızda 600x900 bir Türk bayrağın ayı ortaya çıkmış olacak nizami bir şekilde diğer Türk bayraklarındada bu işlemi yaparak ölçüleri orantılı yaptığımızda ayyıldız meydana gelmektedir.


türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Fiyat listesi


Bayrak Özellikleri

Sıkça Sorulan Sorular

Yorumlar

  • Bu Ürüne Yorum Yapılmamış

Yorum Yaz

Güvenlik Kodu Resmi
Yorum yazabilmek için lütfen giriş yapınız. Giriş yapmak ya da üye olmak için tıklayın

türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Bayrak İmalatı ve Satışı :Türkiyenin her yerine bayrak gönderimi yapmaktadır. Günümüzde bayrak Kitle iletişim araçlarından görsel olarak en görkemli kurumsal tanıtımlar içeresindedir. Bu ürün insanlara görsellik olduğundan dolayı bir şeyleri tarif etmeyi ve anlatmaya işaret ettiğinden dolayı tam bir mükemmel seyirlik görselliği sağlamaktadır.
türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Flamalar :Flama önemli bir reklam aracı olarak yer almaktadır. Bayrakların reklam ve tanıtımda etkili olmasının sebebi ise az, öz ve hassas anlatımını örnek olarak verebiliriz. Bayrak kulanım alanlarına göre iç ve dış mekanlardan kullanılmak üzere iki ana bölüme ayrılmaktadır. Kurumsal kimlik alanında bayrak hala liderliğini korumaktadır.İmalatçı Olarak kurumsal reklam yapmak isteyen firmaların sektörel adresi ve kimliğini oluşturmaya devam etmektedir. Bunun nedeni sektörde güçlenmek ve rakiplerinden ayrılmasını tanınmasını sağlamak için kurumsal kimliklerini yansıtması gerekmektedir.
türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Dijital Baskı Reklam ve Ürünler :Reklam ve Ürünler çeşitlerimiz mükemmel bir reklam ve tanıtım aracı olarak bulunmaktadır. Bayrakların imalatında ve tanıtımda bu kadar etkili olmasının sebebi ise bayrak imalatında firmamızın göstermiş olduğu kaliteli hizmetten kaynaklanmaktadır. Bayrak imalat işleminin kullanım yerlerine göre iç ve dış mekanlardan yer almak üzere iki bölümde bulunmaktadır.
türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi :Ürünlerimizin tamamı iç ortam ve dış ortamlarda kolaylıkla kullanılmaktadır. Ürün çeşitlerimiz mükemmel bir reklam ve tanıtım aracı olarak bulunmaktadır. Bayrakların imalatında ve tanıtımda bu kadar etkili olmasının sebebi ise bayrak imalatında firmamızın göstermiş olduğu kaliteli hizmetten kaynaklanmaktadır. Bayrak imalat işleminin kullanım yerlerine göre iç ve dış mekânlardan yer almak üzere iki bölümde bulunmaktadır.

türk bayrağı çizimi türk bayrağı çizimi Video İzle