Telalı Bayrak Nedir? Kullanım Alanları Nerelerdir?

Telalı Bayrak Nedir? Kullanım Alanları Nerelerdir?

Telalı bayraklar, saten kumaşın telalanması işlemi yapılarak üretilen bayraklardır. Telalı bayraklarda tela kullanımı bayrağın dik bir duruş ile hiçbir tarafa eğim yapmaması için telalanarak üretilir.

Ülkemizde telalı bayrak çoğunlukla telalı makam bayrağı olarak kullanılmaktadır. Bir çok resmi kurumda kullanılan telalı bayrak çeşitleri, makam odalarında veya resmi kurumların hem makam odalarında, hem de girişlerinde kullanılmaktadır. Genellikle telalı bayrak kullanım alanları şunlardır?

Başbakanlık
Emniyet Genel Müdürlüğü
Dernek Makam Bayrakları
Sosyal Yardımlaşma Vakıfları
Belediyeler
Özel kurumlarda makam bayrağı
Üniversiteler
İlköğretimler
Liseler
Baro
İlçe Tarım Müdürlüğü
Sosyal Güvenlik Kurumu
Kaymakamlıklar
Hastane başhekimlikleri
Valilikler
Ziraat Odası
Bayrak Çeşitleri Nelerdir?

Türk bayrağı, Osmanlı bayrakları, sopalı bayrak, makam bayrağı, kamu kurum bayrakları, plaj bayrağı, olta bayrağı, damla bayrak, takım bayrakları, sıra bayrakları, firma bayrakları, şirket bayrakları, ISO bayrakları, gönder bayrakları, dernek bayrakları, kırlangıç bayrak, benzinlik bayrakları, yatay çekilen bayraklar, üçgen bayrak, ülke bayrakları, özel bayraklar, telalı bayrak  masa bayrağı, belediye bayrakları, TSE Bayrakları, parti bayrakları üretmektedirler.

Bez afiş, Atatürk posteri, otel bayrakları, siyasi liderlere ait posterler, pankart, dijital afiş, ipe dizili flama, flamalar, dijital masa bayrağı, meydan flaması,  dijital baskı ihtiyaçları, okul flaması, gibi farklı konumdaki bayrakları da üretmektedirler.

Telalı Bayrak Ve Özel Kurumlar

Telalı bayrak kullanımı ne kadar resmi kurumlarda kullanılıyor gibi görülse de, son zamanlarda özel kurumların hemen hemen hepsinde telalı bayrak kullanımı başlamıştır. Özel kurumlarda kullanılan telalı bayrak çeşitleri, yönetici odalarını veya firmanın koridorlarını işyerinin amblemiyle süslemek amacıyla kullanılmaktadır.

Türk bayrağının kutsallığı göz önünde bulundurularak bazı özel kurumlar tarafından bayrak çeşitlerinin hepsi Türk bayrağı olarak kullanılmak üzere tasarlanılmaktadır. Bu bayrakların bazıları damla bayrak olarak da yaptırılabilir.

Özel kurumların bir kısmı da Türk bayrağını telalı bayrak şeklinde yaptırıp kullanmayı tercih etmektedir. Türk bayrağının asaletini hem yöneticiler odalarında kullanmayı hem de ofis girişlerinde kullanmayı tercih etmektedirler.

Yorumlar

  • Bu Ürüne Yorum Yapılmamış

Yorum Yaz

Güvenlik Kodu Resmi
Yorum yazabilmek için lütfen giriş yapınız. Giriş yapmak ya da üye olmak için tıklayın

Diğer Tanıtımlar