Şahin sinek avlamaz AtaSözleri

Şahin sinek avlamaz AtaSözleri
Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.



Şahin sinek avlamaz AtaSözleri
Atasözleri, biçim yönünden diğer yazı türlerine göre farklı özellikler gösterir. Öykü, roman, şiir, deneme gibi yazı türleri pek çok cümlenin bir araya gelmesi ve anlam yönünden bütünleşmesiyle oluşur. Buna karşın atasözleri genellikle bir, en fazla iki cümleden oluşur. Bütün duygu ve düşünceler bu tek cümleye sığdırılır. Bu cümleler kişiden kişiye değişmez. Halkın ortak malıdır ve halk tarafından aynı biçimde söylenir.


Şahin sinek avlamaz AtaSözleri
Atasözleri belli bir toplumun ve/veya bütün insanlığın yaşam felsefesidir. Elabayrak 0216 565 15 16 İnsanlarda bulunan sevgi, kıskançlık, bencillik, dostluk, düşmanlık gibi duygular evrenseldir. Bu nedenle bu duyguları yansıtan atasözleri de evrensel olarak kabul edilmektedir.


Dünyada pek çok ulusun kullandığı atasözleri karşılaştırıldığında,Elabayrak 0216 565 15 16 bu atasözlerinin pek çoğunun aynı ya da benzer olduğu görülmüştür. Atasözleri evrensel değerler yanında bir ulusa özgü kültürel değerleri de yansıtır. Örneğin "Gözden ırak olan, gönülden ırak olur", "Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur", "Vakit nakittir" gibi atasözleri evrenseldir. Bunlara benzer atasözlerini bütün dilerde bulmak mümkündür. "Osmanlı, tavşanı araba ile avlar", "Türk'ün aklı aldadır" gibi atasözleri ise ulusaldır. Bunlara benzeyen atasözleri bir ulusun kültürünü yansıtır.
 



Yorumlar

  • Bu Ürüne Yorum Yapılmamış

Yorum Yaz

Güvenlik Kodu Resmi
Yorum yazabilmek için lütfen giriş yapınız. Giriş yapmak ya da üye olmak için tıklayın

Diğer Tanıtımlar

Şahin sinek avlamaz AtaSözleri Modelleri Nedir? : Şahin sinek avlamaz AtaSözleri modelleri için yukarıdaki ürünleri ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca benzer Şahin sinek avlamaz AtaSözleri modellerini görmek için yukarıdaki kategoriler bölümüne göz atabilir, başka modellere ulaşabilirsiniz.
Şahin sinek avlamaz AtaSözleri Fiyatları Nedir? : Şahin sinek avlamaz AtaSözleri ürünlerinin fiyatları sitemizde uygundur. Firmamız Şahin sinek avlamaz AtaSözleri modellerini çok kaliteli malzemelerden üretmektedir. Şahin sinek avlamaz AtaSözleri modellerinin fiyatları için yukarıdaki ürünlere tıklayabilir ve fiyat seçeneklerini görebilirsiniz.
Şahin sinek avlamaz AtaSözleri ölçüleri kaçtır? : Şahin sinek avlamaz AtaSözleri modellerinin çeşitli ölçüleri bulunmaktadır. Yukarıdaki ürünlere tıklamanız halinde fiyatlara göre seçenekleri görebileceksiniz. Her Şahin sinek avlamaz AtaSözleri modeli için farklı malzeme ve ölçü seçenekleri bulunmaktadır.
Şahin sinek avlamaz AtaSözleri modellerini nereden alabiliriz? : Şahin sinek avlamaz AtaSözleri ürünlerini kendimiz üretmekteyiz. Bu ürünleri yukarıdaki resimlere tıklayarak sepete ekleyebilir ve online kredi kartı ile güvenle satın alabilirsiniz.

Şahin sinek avlamaz AtaSözleri Video İzle